^Na vrh stranice

florian.jpg

Posjete na stranici

Posjeta danas 18

Posjeta jučer 6

Posjeta tjedno 155

Posjeta mjesečno 494

Posjeta do sada 29979

Currently are one guest and no members online

DVD u gospodarstvu MPD-a

Naziv društva: Industrijsko dobrovoljno vatrogasno društvo MPD Daruvar

Skraćeni naziv: IDVD MPD

Sjedište društva: Daruvar, Preradovićeva 73

Osnivačka skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva održana je 25. lipnja 1978.

Upravni odbor novoosnovanog DVD-a

mpd

Crnković Vlado - predsjednik
Rajzl Franjo - podpredsjednik

Bobić Milorad - tajnik
Čalapa Zdenko - komandir
Hlušička Alojz - zamjenik komandira
Pašuld Josip - blagajnik
Kadežabek Franjo - spremištar

Nadzorni odbor:

Kelemin Ivan - predsjednik
Husak Vjenceslav - član
Supan Ivan - član

Sadašnje stanje: 15 članova zaposlenih u MPD-u
15 članova umirovljenika MPD-a


O nama

MPD tvornica pumpi d.d. Daruvar

P. Preradovića 73
43500 Daruvar
HRVATSKA

Tel: 043/331-444 • 043/331-251 • 043/331-191

Fax: 043/331-191

MPD - Tvornica pumpi d.d. osnovana je 1960. godine pod nazivom METALOPRERAĐIVAČ - metalno industrijsko poduzeće Daruvar.
1977. godine radi proširenog proizvodnog programa mijenja naziv u MPD-Tvornica pumpi i armatura s.p.o.. Osamostaljenjem Republike Hrvatske te uvođenjem privatizacije početkom 1993. g. MPD postaje dioničko društvo i dobiva naziv MPD - Tvornica pumpi d.d.

Od zanatskog poduzeća sa pet zaposlenih radnika, razvilo se suvremeno poduzeće koje danas zapošljava preko 130 stručnih i visokostručnih kadrova, sa vlastitim službama razvoja i tehnologije i modernom organizacijom rada.

Osnovu proizvodnog programa predstavlja pažljivo definiran i odabran proizvodni program koji se sastoji od pumpi, armatura, opreme za loženje u opekarskoj industriji, te servisne djelatnosti.

Glavne grupe proizvoda su: vijčaste, zupčaste, centrifugalne, krilne, vrtložne i vakuum pumpe, te prečistači, regulatori tlaka (reduktori tlaka), gumirani ventili, kao i proizvodnja drugih uređaja i dijelova.

Naši proizvodi primjenjuju se u slijedećim područjima gospodarstva: brodogradnji i strojogradnji, naftnoj i kemijskoj industriji, termo i hidroelektranama, poljodjelstvu, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji, proizvodnji građevinskog materijala te u vodovodnim sustavima.
U dijelu programa pumpi za naftu i njene derivate, MPD je najznačajniji proizvođač u Hrvatskoj.

Pored domaćeg tržišta naši proizvodi nalaze svoje mjesto i u inozemstvu. U proteklom periodu ostvaren je izvoz u Njemačku, Švedsku, Finsku, Češku, Italiju, Rusiju te zemlje Bliskog Istoka.

Plan razvoja MPD-a i dalje će biti usmjeren na područje pumpi, sa osobitim naglaskom na razvoj specijalnih vrsta pumpi, samočistivih prečistača, sustava za navodnjavanje, modulnih jedinica pumpnih sustava za razne prmjene i sl.. Garancija za uspješan razvoj poduzeća je u vlastitom kreativnom razvojnom sektoru te u stručnosti i iskustvu zaposlenih. 

Copyright © 2013. Javna Vatrogasna Postrojba Grada Daruvara  Rights Reserved.